dimarts, 30 de novembre del 2010

Terratrèmol!!!!

Avui a les 12:25 del migdia hi ha hagut un Terratrèmol. Ha sigut de 6.9 a l'escala Richter.
L'epicentre ha sigut a 500 km de la costa de Tokyo però s'ha notat bastant.
Aquí teniu la foto del terratrèmol:

La creu vermella és l'epicentre.
Han dit que no hi ha risc de Tsunami ja que ha sigut un terratrèmol molt profund, gràcies a déu!

De fet fa entre 100 i 150 anys hi va haver el gran terratrèmol que es diu "Tokai", aquest és el nom del terratrèmol més fort que hi ha a l'àrea de Japó cada 100-150 anys. Aquests han sigut durant aquests anys :  1498, 1605, 1707 i el  1854, així que si sumes 150 anys et dóna un resultat de ..............2004, però encara no hi ha hagut un altre Tokai, per tant estan esperant que passi... i esperem que no toqui aquest any :D

He arribat a casa i la Gina (la dona de la casa) estava ben espantada... m'ha demanat si havia notat el terratrèmol i m'ha dit que havia comprat provisions per si de cas, també ha comprat mascaretes, etc etc. En resum, tinc menjar  per tot un exèrcit a la nevera i ara si veig que alguna cosa es mou ja hem puc ficar les sabates corrents.... xD! M'ha explicat tot el què havia de fer si hi havia un terratrèmol, que això sempre està bé saber-ho! i es veu que estem en un fals 2n pis, o sigui, que a sota hi ha molts pisos de aparcaments... en total estaríem en un 6è pis i per això es noten bastant més els terratrèmols.

Tot i això no patiu perquè han dit ben clar que no hi ha perquè preocupar-se i que tot i que l'epicentre hagi sigut a 500 km de la costa no hi ha risc de Tsunami perquè era molt profund. :D

またあとで

diumenge, 28 de novembre del 2010

Yokohama

Aquest cap de setmana vam anar a Yokohama amb l'Artur, el Luis i el Jaime.
Yokohama és la segona ciutat més gran de Japó i on hi ha un dels ports més grans també. Tokyo i Yokohama junts sumen 35 milions d'habitants!!!!

Primer vam anar a visitar el Minato Mirai 21 que està al costat del port i està ple de edificis altíssims, autopistes enormes, illes artificials i l'edifici més alt del Japó (Landmark Tower) .

 
Landmark Tower (300 metres d'alçada i 69 plantes)
Aquí al costat hi ha un parc d'atraccions: "Cosmo World" i hi vam entrar a fer una ullada.

Dins del Pikachu xD

I d'aquí vam arribar al port, on just al costat hi ha un petit parc que sembla una còpia del Parc Güell de Barcelona:


Per la col·lecció de salt de l'Artur



Escultura davant del port "La noia amb les sabates vermelles" tot i que jo molt vermelles no les veig...



Parc Güell Japonès.
 I finalment vam acabar al barri Xino de Yokohama. L'únic que hi ha són temples xinesos, botigues de souvenirs i botigues de menjar. El menjar més famós que hi ha aquí són els Nikuman que són com unes boles de pa on a dintre hi ha carn (Niku en japonès vol dir carn); nosaltres no en vam menjar aquí però les hem provat en altres llocs i estan molt bones.
Drac xinès


Temple xinès


Hello Kitty Panda (una altra per tu padrina :D )
Finalment us deixo amb una foto de KitKat japonès, tenen kit kats amb molts gustos diferents (com uns 12 o així), i aquests dos els vam trobar "China Town":
KitKat de pastís de formatge i KitKat de un gust que no vam saber identificar xD
またあとで

diumenge, 21 de novembre del 2010

Roppongui i Yoyogui Park

El divendres vaig quedar amb la Yumi i el Nico per anar cap a Roppongui.
És un dels llocs més cars de Tokyo així que vam sopar en un Xinés al campus de la Universitat i després ens vam arribar fins allà.
Era impressionant com estava tot ple de llums de Nadal:

Un cop allà vam pujar a la "Mori Tower" , és una torre de 52 plantes, a la planta 52 tenen un museu i un mirador on pots veure unes vistes maquíssimes de Tokyo, i al ser de nit vam poder veure la Torre de Tokyo també il·luminada.


Mori Tower


A dalt de la torre et fan una foto que pots comprar però després els hi pots deixar la teva càmera perquè te'n facin una. Òbviament la seva foto queda molt més bé perquè tenen tot de flaixos instal·lats allà.

Vistes des de la Mori Tower

Més vistes



Ninots de la botiga d'art que hi ha a la Mori Tower
 Després vam anar a una petita festa a casa d'un amic de la Yumi, allà eren tots Japonesos i per tant la Yumi hem feia de traductora, però vaig aprofitar per practicar una mica de japonès :D

Dissabte a la nit vam anar a sopar amb el Jaime i el Pablo (dos nois de Madrid que estan estudiant a la universitat de l'Artur), vam anar a un restaurant de Soba-Ramen. El Ramen vindria a ser com una escudella de Nadal ejeje, són fideus amb sopa, carn i verdures, està boníssim, i el soba-ramen és el mateix però els fideus són negres perquè estan fets de sèsam. A mi, particularment, m'agrada més el Ramen normal.
Jaime, Pablo, Artur i jo.
Com podeu veure a la foto aquí no et donen aigua sinó te. A tots els restaurants de Japó sempre tens l'aigua gratis, però alguns en comptes d'aigua et donen te gratis; aquest és un d'ells.

I finalment avui diumenge amb l'Artur hem anat al Yoyogui Park a veure Otakus, o sigui, gent disfressada.
Es veu que aquest any el Gobern Japonès ha dit que no volia que la gent es reunís als parcs ja que volia semblar una "país normal" ejeje...així que no hem trobat gaires Otakus. Però sí que hem vist els famosos "rock and rollerus", que són un grup que cada diumenge es troben vestits de Rock&Roll i ballen.


Hi va la família completa! Aquest nen també ballava, era maquíssim!




Aquí teniu un vídeo de com ballen:


Al costat del Yoyogui Park hi ha un temple, "Meiji Jingu". Avui el què ens hem trobat ha sigut molts nens i nenes amb kimonos (nens de 3 a 5 anys i nenes de 3 a 7 anys). Es diu Shichi-go-san (o sigui, set, cinc, tres); és el ritual de pas dels nens, les famílies els vesteixen amb kimono i van als temples a expressar gratitud i fer pregàries perquè continuï la seguretat i la salut en els nens. Aquí els nens reben un caramel que es diu "Chitoseame" (literalment, caramel dels mil anys); és de color vermell i blanc i simbolitza i assegura el creixement sa i la longevitat. El caramel està dintre d'una bossa amb un dibuix d'una tortuga que es diu "Tsurukame" i representa la llarga vida a Japó.


I per acabar una foto de quan tornàvem amb el tren a les 4:30 de la tarda, que  ja es començava a fer fosc.


またあとで

diumenge, 14 de novembre del 2010

Kamakura


Aquest dissabte vam anar a Kamakura amb l'Artur, el Luis i dos amics del Luis ( el Javi i un noi japonès, el Sota).
Vam parar una parada abans de Kamakura, que es deia Kita-Kamakura, i vam fer una ruta per les muntanyes passant per temples fins a arribar al gran Buda (Kamakura Daibutsu) que està aprop de la Kamakura station.

Sota, Javi, Luis i Artur

en aquest mapa podeu veure la distància entre kita-kamakura i Kamakura Station :D
La ciutat de Kamakura és molt famosa pels seus temples.
Pel camí ens en vam trobar molts, un d'ells era molt curiós, era el temple " Zeniarai Benzaiten Ugafuku Jinja Shrine", en aquest temple és on la gent venia i rentava els seus diners ja que si els rentes quan els gastis et tornaràn amb més quantitat. Nosaltres per si les mosques no els vam rentar però podies veure gent rentant bitllets de 10000 yens, o sigui, 100 euros...!

Entrada del temple

Saltant a l'entrada del temple.


Mireu com renten els bitllets !!



Després d'aquí ja vam arribar al gran Buda (Kamakura Daibutsu). Al segle XV un tsunami va destruir el temple on estava el Gran Buda però l'estàtua va sobreviure i ha estat suportant terratrèmols i altres fenomen meteorològics fins avui. El Buda mesura una mica més de 13 metres i pesa 93 tm i és el segon buda més gran després del de Nara.

Aquí ens vam trobar una manera diferent d'alimentar els arbres:
Sí!! és Ketchup!!!
El diumenge venia l'Obama a veure el Buda i vam trobar tot de cartells que ja estaven preparant per la seva benvinguda:
I aquí va una foto per tu padrina:

Era una botiga tota Hello Kity, segur que hi havia alguna cosa que t'hauria agradat que no tinguessis :D

Quan vam acabar de veure el Buda vam anar a dinar a la platja i després a veure un temple just al costat del Buda, és un temple dedicat a la deessa Kanon, té uns jardins maquíssims i vistes al mar.

Aquestes estàtues són "nens" ja que aquest temple és on venen les mares que han perdut un nen o un fetus i resen perquè aquest descansi en pau. De fet algunes d'aquestes estàtues a vegades porten roba vermella a sobre ja que es diu que quan aquesta roba vermella es torna de color blanc és que el nen o fetus ja està descansant en pau.

L'Artur entrant a una cova on hi havia més estàtues.

Les estàtues de dintre la cova.

Estàtua de "sort amb la parella"

Jardins
Un cop vam acabar de veure aquest jardí vam tornar cap a Hiyoshi i vam anar a sopar Ramen piquent per acabar bé el dia.
Vam sopar en un restaurant típic que t'has de treure les sabates i seure de genolls, tot i que jo vaig seure com un indi perquè era més còmode i l'Artur en prou feines i cabia... :D
Pablo, Jaime, Ema (Emmanuel), Anna, Artur i jo al restaurant Ramen.
またあとで