dijous, 11 de novembre del 2010

いれえさい (Cerimònia dels ratolins) xD

Avui al laboratori m'han dit que havia d'assistir a una cerimònia que feien a les 12 del migdia i que durava mitja hora. La meva pregunta ha sigut... i quina cerimònia es celebra? 
- "We celebrate the ireesai( いれえさい) "
El "ireesai" és una cerimònia que es fa cada any al nostre campus (segurament no és l'únic lloc on es fa aquesta celebració pel què explicaré a continuació). Aquesta cerimònia consisteix en:

1) Sentir un discurs molt interessant en Japonès d'uns 10 minuts.
2) Fer cua fins arribar a una taula on hi ha moltes flors.
3) Agafar una flor.
4) Tornar a fer cua fins a una altra taula on has de deixar la flor.
5) Picar de mans i resar pels esperits dels ratolins.

Això es fa ja que cada any es maten o moren molts ratolins ja que són amb els què fem els experiments ( és per una bona causa :) ). Es veu que en el discurs et diuen el total de ratolins morts (hi ha hagut anys que també hi havia hàmsters) i llavors tothom resa perquè el seu esperit descansi.
La flor que es fa servir per aquest tipus de cerimònia és la 菊 (kiku) , és la flor que nosaltres diem "Crisantem".
菊(Crisantem)
Només he fet 3 fotos ja que era una cerimònia "trista" (ja que tothom estava allà parlant i rient... per mi que explicaven algun acudit però con que no els entenia... ).



Aquest dimecres vaig tenir un curs al Campus principal de la Universitat de Tokyo (Hongo Campus), era un curs de "com treballar amb animals", només era una hora on un home ens llegia literalment el power point que teníem tots imprès i amb aquesta hora ja tenim una llicència per treballar amb animals :D i  amés gratis perquè m'ho paga el laboratori.
Avui al matí (per vosaltres dimecres a la nit) ha jugat el Barça i segurament que molts heu sentit la transmissió del Puyal i heu pogut sentir un noi que es diu Artur Belmonte des de Japó dient que estava esmorzant unes galetes rares :D

またあとで



3 comentaris:

  1. MOLT POSATS AQUESTS JAPONESOS, PRIMER ES GARREGAN EL RATOLÍ I DESPRÉS LI FAN UN HOMENATGE, DONCS A PARTIR D'ARA JO PENSO ANAR DE DOL ALS RESTAURANTS EN HONOR ALS ANIMALS QUE EM MENGI, QUE A MÍ AQUESTS JAPONESOS NO EM GUANYEN.
    ASI QUE JA TENS LLICÈNCIA PER TRACTAR AMB ANIMALS ........ "00SANDRA" AMB LLICÈNCIA ANIMAL, MOLT BÉ PERÒ ELS ANIMALS SÓN DE 2 POTES O DE DIVERSES POTES ?.................
    PETONETS I BON CAP DE SETMANA.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Estas son las cosas que sólo se pueden ver en Japón. Nunca me lo hubiera esperado. Increíble. :)

    ResponElimina