dissabte, 9 d’octubre del 2010

Welcome Party 2 i Keisei Sakura (Festivals de Sports Day)

El divendres dia 08 d'Octubre vaig tenir la segona Welcome Party, era al Hongo Campus de la Universitat de Tokyo, que està a uns 20 minuts de la meva universitat.
Allà ens van fer una xerrada de tot el què podriem necessitar per la vida a Tokyo, i ens van fer una ruta per tot el campus (es enorme!), i després vam tenir un pica-pica i una mica per veure.
Vaig conèixer a molta gent, gent de Grècia, de França, de Alemanya, de Madrid ( de fet un dels que vaig conèixer a Madrid va fer amb l'Artur i amb mi l'intensiu de Japonès que vam fer a l'estiu, i quan el vaig veure ja hem sonava, ja que no haviem parlat amb ell, i parlant vam veure que haviem fet el intensiu junts!! casualitats de la vida!! xD ), de Japó, d'Indonèsia...



Aquest cap de setmana l'Artur està amb els del seu laboratori al Monte Fuji, així que jo avui he quedat amb la Maria (és una noia de Girona que també està aquí a Tokyo) i hem anat a l'estació de Sakura ( a una hora i mitja mes o menys des d'on visc jo). Allà tot el cap de setmana fan Festivals ja que dilluns es festa nacional (Sports Day).
És com un petit poblet i per tant érem les úniques turístes que hi havia allà!
Plovia molt així que tot els què feien els Festival anaven amb plàstics per sobre.




Plàtans de chocolata


Aquest ens ha saludat i s'ha ficat bé per la foto.



Totes aquestes fotos són del festival que celebren. Tots van vestits amb roba tradicional i porten a sobre un Omikoshi (un santuari), la funció està en transportar-los fins al seu santuari mentre van cantant (no he entès el què diuen però sempre és el mateix). Molts d'ells porten vanos i ballen amb ells.
En moltes botigues hem trobat els "Tanukis", és un animal natiu del Japó, és molt semblant a un "mapache" i aquest té una història: Molts restaurants i botigues els tenen a la entrada. A la mà esquerra porta una ampolla de sake, la beguda preferida del Tanuki, i a la mà dreta un llibre de comptabilitat. Es diu que la figura del Tanuki porta bona fortuna i beneficis, i es per això que es pot veure a la entrada de moltes botigues.
Tanuki
Una altra característica una mica estranya dels Tanukis és el tamany dels seus testicles, si mires a la foto, el què es veu a sota no són els peus sinó que són els seus testicles, el què s'anomena "Kin-tama" (Ous d'or). Aquests grans testicles són símbol de sort.
Pel què he llegit, si molts de vosaltres heu jugat al Super Mario Bross, hi ha un tros on et pots disfressar de "mapache" però en realitat és un Tanuki!! que li dóna els poders del Tanuki associats a la mitologia japonesa, amés amb aquesta disfressa et podies transformar en estàtua invencible:
Al veure que plovia molt hem decidit tornar i anar cap a Shibuya a fer una volta. Avui era realment molt estressant, hi havia moltíssima gent i per tant anaves xocant amb tothom amb els paraigües!

Foto del creuament de Shibuya

Aquí per fi he vist l'estàtua del Hachiko:
No se si tothom sap la història de Hachiko però és aquesta:   El 1924, Eisaburo Ueno, un professor de la Universitat de Tokyo va adoptar a Hachiko. Des de llavors, cada dia Hachiko l'esperava a la porta de l'estació de Shibuya per saludar-lo. Al Maig de 1925, el professor Ueno ja no va tornar, com de costum, amb tren, ja que havia patit una hemorràgia cerebral mentre impartia classes a la universitat, i va morir. A causa d'això, mai va tornar a l'estació de tren, on Hachiko l'esperava. Hachiko va demostrar la seva lleialtat a Ueno i cada dia, pels següents nou anys de la seva vida, va esperar al mateix lloc davant de l'estació.
Després del temps, Hachiko va cridar l'atenció de la gent que estava per l'estació, i molta gent l'havia vist que acompanyava al seu amo. Llavors aquestes persones el van alimentar i el van anomenar el "gos fidel".


Per allà a les 7 hem anat a sopar, i després de molts dubtes hem acabat anant a un lloc que fan "Udon" (うどん) , són com uns fideus molt gruixuts fets de farina, que normalment els serveixen amb caldo fet de dashi, salsa de soja i mirin, i tu si vols t'hi pots afegir alguna herba que vulguis (jo me n'he afegit una mica tot i que no sabia el què era, però estava molt bo).

Udon

Jo i la Maria al restaurant on hem menjat els Udon.

I per avui això ha sigut tot. Encara està plovent i demà segons el temps també plourà així que no se massa què faré, depèn tot del temps.
Aquí us deixo uns videos dels Festivals



 
Sayounara ( さようなら)

2 comentaris:

  1. M'encanta aquest blog d'avui Sandra!

    Les desfilades aquestes són molt típiques al Japó, m'encatarà veuren alguna quan vinguem cap allà. El que no tenia ni idea és del tema dels Tanukis, i molts menys que el Mario es disfresses d'això. Sempre havia pensat que era un mapache amb el que podies volar i transformar-te en estàtuta. Que bo!

    Al final, com has pogut veure, no hem tingut wifi al resturant així que no ens hem pogut connectar. Avui hem fet força vlta per Galícia. Ens hem llevat a les 4 de la matinada, hem anat al aeroport i hem deixat el meu cotxe al parking, hem agafat el vol a les 6:30 i cap a les 8:30 ja erem a A Coruña. Hem llogat el cotxe i cap a Cee, i d'alà hem donat un volta, hem anat a dinar i hem anat a varis llocs més. Sopar i ara cap a descansar que demà toca més tute.

    Aviam si demà podem parlar. A quina hora tornaràs a casa?

    Una abraçada enorme de part dels padrins, dels pares i meva! Bona nit!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina