dijous, 28 d’octubre del 2010

Tifó i Curiositats Japoneses

Doncs això mateix. Aquesta setmana vam tenir dos terratrèmols, però suficientment fluixos perquè no els notéssim, però per si ens havíem calmat aquest cap de setmana ens visita un Tifó, es veu que està entrant per Okinawa i que demà tindrà la categoria 4 (la màxima és un 5...), tindrem, en resum, molt de vent, 190 km/h com a mínim, o això és el què diuen els pronòstics...
A partir d'aquí anem a explicar coses divertides del Japó.
La primera setmana del laboratori, un dia que estàvem dinant, l'Okaji hem va dir que la primera paraula que aprenen els japonesos en castellà és "Siesta", es veu que els hi sembla fantàstic però es pensen que a la feina tenim una habitació amb llits on fem la "Siesta"!!! Una altra paraula que va dir que sabien era "Ai Caramba" , li vaig explicar que almenys els catalans no diem això i que és més una paraula Mexicana, però hem va fer molta gràcia, així que hem van dir que els hi traduís què era i que els hi digués com era en català, els hi vaig dir que era com "Mare meva" i ho van intentar dir... però va a ser que no...! A part que per dir "Hola" diuen "Hora" i avui li he estat explicant a la Ueno la diferència entre Hola i Hora però m'ha dit que no sap dir-ho :D
Tot i que tenen tanta enveja de nosaltres perquè tenim "Siesta"  no n'haurien de tenir tanta ja que ells són capaços d'adormir-se a tot arreu, de fet al metro sóc sempre l'única que estic desperta i ells com si res es desperten a  la seva parada, si jo m'adormís hem sembla que hem despertarien al cap de 3 o 4 hores ves a saber a on. Aquí teniu exemples de gent dormint:

Fins i tot al carrer acompanyats d'un gran Doraemon dormen!
Els nens petits surten de l'escola a les 5, això ho sé perquè jo també acabo a les 5 i cada dia que sortia sentia una musiqueta (un dia la gravaré perquè la podeu sentir), és una musica que sembla de dibuixos animats... Aquesta música és la que tenen tots els nens perquè quan la senten vol dir que han de tornar cap a casa.

Aquests dies que feia tanta calor hi havia molts mosquits, cosa perillosa per mi, però ara que ha vingut el fred de cop deuen haver mort tots. A part dels mosquits hi ha moltíssims corbs, no són gens bonics al contrari als de l'Arale:
Els de l'Arale feien gràcia i anaven dient "Babau, Babau, Babau" però aquests  has d'anar amb compte que no xoquis amb ells perquè no s'aparten per res.

Una altra cosa que hem sorprèn molt aquí a Japó és la quantitat de accessoris que porten al mòbil, tant nois com noies, tot i que les noies en porten molts més. Poden arribar a portar 20 accessoris penjats del mòbil, que per mi que deuen el tenir el braç ben fort per la força que han de fer per agafar-lo. Molts cops no porten molts accessoris però en porten un de molt gran.

Si, no ho sembla però aquest gos immens és un accessori de mòbil. És el gos, la icona de la companyia de telèfons "Softbank", la que tenim l'Artur i jo, i aquest gos tan i tan gran el porten penjant del mòbil. No hi cap ni a la bossa!!! És impressionant.

Les noies japoneses, a part de molts accessoris al mòbil, porten molts accessoris distribuïts per tot el cos:


Les ungles, les porten sempre pintades, de tots colors i de moltes maneres diferents.
Un altre tipus d'ungles
Les pestanyes




  
Tant a les ungles com les pestanyes hi porten de tot, és tot un món desconegut per mi!! De fet al metro s'arreglen molts cops i es pinten, s'hi deuen estar tot el viatge....
A part, les noies sempre van amb mini faldilla, sigui estiu o hivern, això sí, a l'estiu van amb gorro, bufanda, anorac i.......mini faldilla!!!
En aquesta foto podem veure la típica faldilla que porten totes per anar a l'escola, han de portar-la a una mida exacte, però quan surten de l'escola les veus a totes que se la pujen cap amunt....!

Doncs res més, us deixo amb un video de la intro de l'Arale en japonès:



I si el tifò no ens ho impedeix demà toca Festa de Halloween, i si ens ho impedeix ens quedarem a casa agafats del llit perquè no se'ns emporti :D

またあとで

5 comentaris:

  1. ba-bau ba-bau ba-bau xDD que grannn

    home tia si vius a Japó has de viure un terratrèmoli un tifó segur per fer país xD typical japaneeeeeseeee

    ResponElimina
  2. Me ha matado lo del tipo durmiendo junto al Doraemon gigante xD

    ResponElimina
  3. Conya marinera lo dels sobos que es peguen els japonesos. No t'acostumis i et pengis coses per tot el cos i sobretot "cuidadín" amb les mini faldillas que de biòlogues només les porta l'Obregón. Petonets

    ResponElimina
  4. Ja veig que si hi ha tants corbs com dius, haurem d'anar amb un bat de beisbol pel carrer ja que sinó no hi haurà forma d'anar enlloc amb la mare. Aneu amb compte amb el tifó no s'enporti l'illa sencera si és tant fort com sembla... Aviam si anireu disfressat de Mario Kart i haureu de fer servir el nitro xD. Apa molts petons i abraçades i records de la Mati i la Conxita!!!

    ResponElimina