diumenge, 10 d’octubre del 2010

Harajuku i Tokyo Station

Avui per sort no plovia, així que he decidit anar amb alguns companys que vaig conèixer a la Welcome Party cap a Harajuku.
Harajuku és una estació on hi ha moltes botigues i on els japonesos van a comprar per estar a la moda! Aquí també és on els diumenges es reuneixen tots els japonesos i exhibeixen estils de moda únics. Són els anomenats Otakus, Otaku abans significava literalment "persona que nomès fa que jugar a videojocs i llegir manga sense sortir de casa" i ara té un significat més genèric que seria "friki". Per tant, van vestits a la "seva moda", o sigui amb disfresses, i molts cops vestits com els mangues.
Avui no n'hi havia gaires, suposo que és perquè ahir va ploure molt, així que el pròxim dia que hi vagi suposo que podré fer més fotos.
Aquesta és l'entrada de la zona Funcky, aquí està ple de gent, de botigues, i sobretot de botigues de disfresses. Moltes d'elles ara tenen molts accesoris per Halloween.
Un exemple de Otakus, es la "Gothic lady", aquesta és com una nina de porcellana amb negre, i la "Gothic lolita" que és la mateixa nina de porcellana però de color rosa.


Gothic lolita
 Altres són simplement extranys, i per mi que n'hi ha que s'agafen el què troben per casa i van fent..






Aquesta feia una mica de por..

Aquest últim segons els cartells que té, et pot cantar una cançó en el teu idioma, i si vols et pots casar amb ell gratis....
Després d'aquí hem anat a l'altra part de Harajuku, que és on hi ha totes les botigues. És com un tipus Ginza, ja que hi ha totes les marques i tot és molt car.
Aquest era un centre comercial enorme ple de botiguetes.

Quan ja ho hem vist tot hem anat cap a Tokyo Station. Un lloc completament diferent, ja que hi ha poqueta gent, i això és d'agraïr després de la multitud que hi havia a Harajuku..., i tot és molt maco. Hi havia una plaça tota il·luminada com si fos Nadal, molt maca.
Segons la Yumi aquí es on van totes les parelles quan tenen una cita, ja que és un lloc molt maco. Ella m'ha dit que li agrada molt un restaurant italià que hi ha allà, que és un dels més bons però una mica car.

Allà, ens hem trobat una dona amb kimono, anava a un casament i per això es ficava el kimono. De fet hi ha tres tipus de kimono:
El kimono pròpiament dit: en japonès mono vol dir "cosa" i ki prové de kiru que vol dir "portar". Actualment els japonesos vesteixen amb roba occidental i nomès fan servir el kimono si tenen un casament, una ceremònia o un festival tradicional.
El Yukata: és el kimono fet de cotó que s'utilitza a l'estiu.
I el kimono especial per la ceremonia de graduació: Aquest és igual que el kimono però amb uns pantalons a sota.
La Yumi ens ha explicat que normalment tothom té el seu propi kimono i yukata, però que per la ceremònia de graduació el que fan es llogar-ne un. De fet molts japonesos si han d'anar a un casament també lloguen un kimono.

Finalment hem vist una botiga, que és una de les més famoses, on hi ha tot tipus de palillos "hachi" (  八 ) Pots ficar-t'hi el nom, o dibuixos, o en pots comprar ja de fets, n'hi ha de tot tipus.
Dimarts tinc el primer entrenament de Softball amb l'equip del meu laboratori perquè el dia 2 de Novembre tenim el primer partir. Si puc fer alguna foto ja la penjaré.

またあとで (mata atode) (fins després, literalment ment: fins a un futur pròxim). Aquí la gent MAI diu Sayounara ( さようなら) , ja que sayounara es fa servir quan per exemple estàs molt enfadat amb algú i li dius adeu com si no el volguessis veure mai més, o quan et separes de la teva parella, o quan realment no has de veure a aquesta persona mai més perquè se'n va a un altre país...Tot i que també ho fan servir en situacions molt molt formals i la gent gran perquè antigament si que es feia servir.
Així que la gent diu un: fins demà (またあした  mata ashita), o fins després (またあとで  mata atode), i per la gent que va a la feina per despedir-se utilitzen "otsukaresamadesu" , おつかれさまです que vol dir "moltes gràcies per la feina que has fet avui".

Així doncs!!

またあとで (mata atode)

3 comentaris:

  1. Hola Sandra, sòc el David (Rizo)!

    Que sàpigues que llegeixo totes les entrades del blog, i que em moro d'enveja! Segueix escrivint, que ho fas molt bé i és molt interessant.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Weis Sandrins!

    Com has pogut veure avui hem tingut problemes amb l'internet perquè se m'ha desconfigurat l'adaptar de xarxes inalàmbriques i he tingut feinades per fer-lo anar de cop. Com a mínim ens has pogut veure una estona si més no. Molt guapo el vol per la zona Otaku que has fet, trobo que encara t'has trobat uns personatges força lights pel que pot arribar a ser.

    Vinga parlem aquests dies. Un petó de part de tots!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina