diumenge, 31 d’octubre del 2010

Waseda Halloween Party & Baseball (Keio vs Waseda)

El divendres després del laboratori vam anar a Waseda Station, allà a una residència dels alumnes de Waseda University feien una festa de Halloween, i nosaltres vam anar-hi (estudiants de Keio University i Tokyo University jeje). A la festa hi havia menjar (bàsicament dolços, crispetes..) i beguda.
Aquesta va ser la nostra disfressa de Halloween:
Mario & Luigi
A aquesta festa era l'única noia que anava amb pantalons, aquí les japoneses quan es vesteixen de Halloween continuen amb les seves mini faldilles, o hauria de dir bufandes?¿?.
Ens vam trobar a una noia que també anava de Mario, amb mini faldilla es clar..!
Diferents disfresses!


Yumi (dimoni)

Mai (Alicia en el país de les Meravelles), Yumi (dimoni), jo (Mario).
Va ser bastant estrany que tothom es volia fer fotos amb nosaltres, i ens preguntaven d'on havíem tret la disfressa i després quan els hi dèiem d'on érem la típica frase : "Hola, yo hablo un poco Espanyol, Me llamo..." jejeje! bàsicament el mateix que sabem dir nosaltres en japonès "こんばんわ 私はスペインじんです、お名前はサンドラです。" (bona nit, sóc espanyola, hem dic Sandra) .
A les 11 acabava la festa, així que a les 10:45 ens van fer fora ja que a les 11 en punt havien de deixar-ho tot net. La puntualitat aquí és molt important, avui ho hem acabat de comprovar quan l'Artur ha anat al seu banc a treure diners, els bancs obren a les 9, estàvem davant la porta a les 8:59, i les portes no estaven oberts, just quan han sigut les 9:00 s'han obert xD.

Dissabte vam estar a casa ja que hi havia d' haver el gran tifó i ens van dir que sobretot ens estiguéssim a casa i no sortíssim perquè els metros i trens tancarien.... Al final el tifó se'n va anar més lluny i va ser més fluix, o sigui, només una mica de pluja i una mica de vent.

I avui hem anat a veure un partit de baseball, la universitat de l'Artur (Keio University) vs Waseda University (justament l'universitat on vam anar de festa de Halloween).
Ha sigut un partit una mica estrany ja que començava a les 13:00, i des de les 10 del matí que havíem d'estar allà, hi havia les cheerleaders fen balls i cantant. Quan a les 13:00 han començat a jugar han continuat fent espectacle fins les 16:00 que ha acabat el partit.
cheerleaders


ストライク (literalement "Sutoraiku", o sigui Strike. Això ho aixecàvem quan volien que l'equip de Waseda fes strike i nosaltres ho cridàvem cantant.



Abans del partit ens hem fet una foto amb les cheerleaders.
Quan tocava batejar a l'equip contrari (Waseda University) només fèiem que cridar : がいんばれ だいすけ (Gainbare Daisuke), o sigui és com un "Vinga, ànims Daisuke " o litarealment amb anglès "Do your best Daisuke", el Daisuke era el Pitcher (el qui tirava la pilota).
Al final el resultat ha sigut 2-0 , ha guanyat Keio University.

Aquí us deixo un vídeo perquè pogueu veure com cantaven:
Primer "home run".

Aquests dies ja està fent bastant fred, així que ja hi ha a les màquines begudes calentes, i chocolata calenta :D
I ja que feia tant fred avui hem anat a fer una chocolata calenta al Starbucks, i per demanar el tamany de la chocolata pots triar entre aquests :


Tall, Short, "Grande" o Venti xD

Així que ens hem agafat el tamany "Grande" :d
またあとで

dijous, 28 d’octubre del 2010

Tifó i Curiositats Japoneses

Doncs això mateix. Aquesta setmana vam tenir dos terratrèmols, però suficientment fluixos perquè no els notéssim, però per si ens havíem calmat aquest cap de setmana ens visita un Tifó, es veu que està entrant per Okinawa i que demà tindrà la categoria 4 (la màxima és un 5...), tindrem, en resum, molt de vent, 190 km/h com a mínim, o això és el què diuen els pronòstics...
A partir d'aquí anem a explicar coses divertides del Japó.
La primera setmana del laboratori, un dia que estàvem dinant, l'Okaji hem va dir que la primera paraula que aprenen els japonesos en castellà és "Siesta", es veu que els hi sembla fantàstic però es pensen que a la feina tenim una habitació amb llits on fem la "Siesta"!!! Una altra paraula que va dir que sabien era "Ai Caramba" , li vaig explicar que almenys els catalans no diem això i que és més una paraula Mexicana, però hem va fer molta gràcia, així que hem van dir que els hi traduís què era i que els hi digués com era en català, els hi vaig dir que era com "Mare meva" i ho van intentar dir... però va a ser que no...! A part que per dir "Hola" diuen "Hora" i avui li he estat explicant a la Ueno la diferència entre Hola i Hora però m'ha dit que no sap dir-ho :D
Tot i que tenen tanta enveja de nosaltres perquè tenim "Siesta"  no n'haurien de tenir tanta ja que ells són capaços d'adormir-se a tot arreu, de fet al metro sóc sempre l'única que estic desperta i ells com si res es desperten a  la seva parada, si jo m'adormís hem sembla que hem despertarien al cap de 3 o 4 hores ves a saber a on. Aquí teniu exemples de gent dormint:

Fins i tot al carrer acompanyats d'un gran Doraemon dormen!
Els nens petits surten de l'escola a les 5, això ho sé perquè jo també acabo a les 5 i cada dia que sortia sentia una musiqueta (un dia la gravaré perquè la podeu sentir), és una musica que sembla de dibuixos animats... Aquesta música és la que tenen tots els nens perquè quan la senten vol dir que han de tornar cap a casa.

Aquests dies que feia tanta calor hi havia molts mosquits, cosa perillosa per mi, però ara que ha vingut el fred de cop deuen haver mort tots. A part dels mosquits hi ha moltíssims corbs, no són gens bonics al contrari als de l'Arale:
Els de l'Arale feien gràcia i anaven dient "Babau, Babau, Babau" però aquests  has d'anar amb compte que no xoquis amb ells perquè no s'aparten per res.

Una altra cosa que hem sorprèn molt aquí a Japó és la quantitat de accessoris que porten al mòbil, tant nois com noies, tot i que les noies en porten molts més. Poden arribar a portar 20 accessoris penjats del mòbil, que per mi que deuen el tenir el braç ben fort per la força que han de fer per agafar-lo. Molts cops no porten molts accessoris però en porten un de molt gran.

Si, no ho sembla però aquest gos immens és un accessori de mòbil. És el gos, la icona de la companyia de telèfons "Softbank", la que tenim l'Artur i jo, i aquest gos tan i tan gran el porten penjant del mòbil. No hi cap ni a la bossa!!! És impressionant.

Les noies japoneses, a part de molts accessoris al mòbil, porten molts accessoris distribuïts per tot el cos:


Les ungles, les porten sempre pintades, de tots colors i de moltes maneres diferents.
Un altre tipus d'ungles
Les pestanyes




  
Tant a les ungles com les pestanyes hi porten de tot, és tot un món desconegut per mi!! De fet al metro s'arreglen molts cops i es pinten, s'hi deuen estar tot el viatge....
A part, les noies sempre van amb mini faldilla, sigui estiu o hivern, això sí, a l'estiu van amb gorro, bufanda, anorac i.......mini faldilla!!!
En aquesta foto podem veure la típica faldilla que porten totes per anar a l'escola, han de portar-la a una mida exacte, però quan surten de l'escola les veus a totes que se la pujen cap amunt....!

Doncs res més, us deixo amb un video de la intro de l'Arale en japonès:



I si el tifò no ens ho impedeix demà toca Festa de Halloween, i si ens ho impedeix ens quedarem a casa agafats del llit perquè no se'ns emporti :D

またあとで

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Cap de setmana de descans (おやすみ= Oyasumi)

Aquesta setmana ha sigut més relaxada.

El dilluns vaig tenir la meva primera presentació al laboratori; havia de explicar tot el què estic fent, sort que ho podia fer amb anglès :D tot i així era una presentació molt fàcil i nomès va durar 10 minutets.
La meva tutora, la Beate, m'ha dit que he d'anar a dos cursos que fan a la universitat, un sobre Seguretat als laboratoris, i l'altre de com treballar amb animals. Els dos cursos nomès són d'un dia i hem donaràn un diploma quan l'hagi acabat :D amés me'l paga el laboratori, per tant perfecte :D

Per dinar al laboratori sempre ho fem sobre les 12:30, i a aquella hora també hi ha membres del laboratori del costat. L'altre dia ja que els vam ajudar amb uns experiments ens van regalar unes "galetetes" amb cares, cada cara era per un de nosaltres, una per la Ueno, una per l'Okaji i una per mi.
Tenien un gust com els dorayakis perquè a dintre estàn farcits de mongeta.
També ens van donar unes galetes salades de pop:

La veritat és que estàven molt bones!
Tornant cap a casa vaig trobar-me amb aquest hotel per a gossos:

És l'hotel Miyako Hotel per a gossos xD
El dissabte vam decidir anar a fer una volta per Akihabara per buscar coses per fer-nos la disfressa per Halloween. Aquí es celebra molt Halloween i el dia 29 (divendres) anem a una festa de Halloween i amb uns de la residència de l'Artur ens disfressem, us deixaré amb l'intriga fins que la setmana que vé penjem fotos i videos.
Per fer-nos la disfressa vam donar mil voltes, i vam anar a Akihabara, Shibuya i Ueno.
A Ueno hi havia moltes màscares, entre elles vam trobar aquesta:
Musculmaaan!
I aquí ens vam trobar un hotel càpsula, des de fora no sembla un hotel càpsula, però és molt gran, per tant hi deuen cabre moltíssimes persones a dintre....
Quan vam anar a Akihabara ens vam trobar que feien un "Tokyo International Anime Festival", ens vam pensar que ens trobariem molta gent disfressada però no va ser així, nomès eren uns quants estancs amb informació sobre els còmics i ja està, la veritat és que era molt petit i amb 1 minut ja ho vam veure tot :


I per acabar fent voltes ens vam trobar amb un restaurant on feien peix Fugu, o sigui, el peix globus. Es veu que aquí Japó n'hi ha molts però has d'anar amb compte on et fiques perquè n'hi ha molts que no tenen llicència per cuinar-lo i és perillós menjar-ne pel verí que té, ja que cada cuinet ha de tenir una llicència per cuinar-lo. Segons els del laboratori sempre que en vulguis menjar has d'anar amb algú d'aquí que s'ho conegui molt bé i sàpiga a quin lloc vas i si tenen llicència per cuinar-lo o no.
Jo no tindré aquest problema perquè de moment no el vull pas probar, no fos cas que no haguessin tret bé el verí....


Per cert, es veu que aquest cap de setmana hi ha hagut dos terratrèmols, un el dissabte a les 10 del vespres, i un avui diumenge al migdia. No he notat cap dels dos.... :D

Impresiona aquest mapa e....! Això és el terratrèmol i les zones que ha afectat! Cada dia n'hi ha, però en diferents zones, aquest cop ens ha tocat a nosaltres però per sort o per desgràcia ni l'hem notat!
Pròxim blog..............................Halloween Party!!!

またあとで (Mata atode) :D

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Ceremònia del Tè, Geishes, Akihabara i Asakusa.

Dissabte al damatí vam anar als "Hamra-rikyo Gardens", a l'estació de Daimon. En aquests jardins hi feien una Ceremònia del tè (cha-no-yu). Les ceremònies del tè són uns rituals per preparar tè verd, tenen uns passos molt estrictes de prepara-lo, fins i tot l'angle de com estàn les coses és important. Abans de veure el tè han de fer unes voltes ( no se quantes exactament ) al vas.


Després, ens el mateix parc hi havia un ball de Geishes amb la música tradicional japonesa.




I a la tarda ens vam arribar fins a Akihabara (秋葉原), també coneguda com la Ciutat elèctrica. Akihabara és la zona comercial més important, tant per objectes nous com per objectes usats, d'electrònica, informàtica, anime i otaku. Hi havia molta gent i moltíssimes botigues de còmics.




Avui diumenge ens hem llevat tard per descansar al damatí i després hem anat a Asakusa (浅草) . Aquí és on hi ha el temple més antic , el temple Senso-ji. A part d'aquest temple n'hi ha d'altres però aquest és el més important. Per arribar a aquest temple has de atravessar la porta Kaminarimon (雷門), la típica amb una gran llum típica japonesa vermella al mig ( chōchin (提灯) ).






Aquí si volies podies passejar amb "carros" :

A més a més a l'entrada del temple ens hem trobat una actuació teatral (diria que era de nens petits, almenys pel què hem vist):

I al costat hi havia una dona amb un chimpanzé que feia espectacle, feia bastant riure, saltava i caminava amb les mans:


A l'entrada del temple, com a tots els temples, hi ha per mullar-te les mans, i després anar a demanar un desitg.



instruccions de com mullar-te les mans i beure de l'aigua per després anar a demanar el desitg.

A Asakusa també hi ha un edifici que és un got de cervesa:
Per acabar bé el dia, hem anat a un restaurant a menjar sushi :D

Aquí van algunes fotos divertides d'aquest cap de setmana :



Mata atode!! (またあとで) Fins una altra estona!!