diumenge, 30 de gener del 2011

IMSUT-TGIF (Thanks God is Friday) international get-together

Cada últim divendres de cada mes la meva universitat fa el què és diu : IMSUT-TGIF (Thanks God is Friday) international get-together.
Aquest divendres, doncs, era l'últim divendres del mes de Gener. Aquesta "quedada" és per conèixer més estudiants internacionals i japonesos que estan al meu campus. 
L'únic que fem és parlar i menjar. Això els hi va de perles amb els japonesos ja que molts no saben parlar gaire anglès i així practiquen.



Aquest divendres com a "extra" vam mirar un vídeo de mitja hora del Premi Nobel del 2009 de la Elizabeth Blackburn. Ja que estem al campus de ciència, aquest Premi Nobel era, es clar, de biologia sanitària, així que perfecte :D.

Com veieu a les fotos quasi tots eren Japonesos i que no sabien parlar gaire anglès així que no vam tenir un gran tema de conversa :D


またあとで。

diumenge, 23 de gener del 2011

Classe de cuina japonesa

L'altre dia vam quedar amb la Yumi i el Nico per fer una classe de cuina japonesa.
Ells m'ensenyaven a fer Gyozas i jo els hi ensenyava a fer una truita de patates :D
La Gyoza és una empanadilla d'origen xinès que conté carn i vegetals.
Per fer la Gyoza necessitem :
carn picada
julivert
ceba verda
enciam
gambes
gingebre
3 ous
farina
sal
sucre
oli
pebre
salsa de soja

Per fer la massa de l'empanadilla només has de barrejar la farina amb aigua i dos ous. Hi afegim una mica de sal i ho barregem tot fins que ens quedi una massa fina. Després ho deixem reposar 20 minuts tapant la massa amb una tovallola humida.

Fent la massa.
 Mentre la massa està reposant farem l'interior.
Primer tallarem l'enciam, les gambes, el julivert, la ceba verda i el gingebre tant petit com podem (de fet si haguéssim tingut una picadora hauria sigut millor però ja que no en teníem....).
Ho barregem tot amb la carn picada, hi afegim oli, sal, pebre i una mica de sucre.


Quina bona pinta ehh!!! ;)

Ara nomes cal amassar la massa i tallar trossos petits, fer-los ben prims i rodons i ficar-hi la carn a dintre. Per "tancar" la gyoza fiquem una mica d'ou.


Aquí fiquem la carn a dintre!

I ja estan fetes!! Nomes falta bullir-les!
La Yumi i el Nico acabant de fer les gyozes!

Fiquem a bullir les gyozes fins que veurem que floten a l'aigua; això voldrà dir que ja estan fetes.
Aquesta és la manera xinesa de fer les gyozes, la manera japonesa és fregir una mica les gyozes, i quan estan daurades ficar aigua bullint a la paella i tapar-la perquè s'acabin de fer.

Equiliqua!!!! Unes gyozes enormes però ja estan fetes :D



Bon appetit!!


またあとで。

dimecres, 19 de gener del 2011

Gossos japonesos

Cada dia quan vas pel carrer et trobes a tots els japonesos amb els seus gossos. Fins aquí seria tot normal, com a qualsevol lloc del món, però el més curiós és el què veureu a continuació.
A Japó els gossos els tracten com nens petits, i no només perquè els vesteixin com ells sinó perquè a part de que porten tots els accessoris a joc i a la moda també els porten amb cotxets!!!
Mirant per internet he vist una pàgina on he vist aquests gossos i no m'he pogut estar de ficar-les, ja que jo n'he vist moltíssims però caps com aquests:




またあとで。

dimarts, 11 de gener del 2011

Seijin no hi ( 成人の日 ).

Després d'unes vacances merescudes per terres catalanes tornem a estar a Tokyo.
Vam arribar dijous al dematí, per anar divendres una estona al laboratori i ja érem cap de setmana, amb la sort que , a més a més, el dilluns aquí a Japó era festa (encara sort... perquè amb el jet lag que portàvem tots dos....).

Quan vaig arribar a la casa on estic hem vaig trobar la dona, la Gina i la seva germana que són ben iguals.

El nen me'n vaig adonar més tard que estava a la casa. Imagina't si és petita la casa però tot i així no va sortir de l`habitació fins que no havia de marxar i no hem va dir res....jajaja! Veig que el nou any no ha canviat en res i continua com sempre, només dient Hola, Adéu i cops de cap per dir que si si ( o sigui, sisi, t'escolto ) xD.


Gina i la seva germana.

Gina Okura.


Doncs el què deia.. dilluns era festa. Celebren el que s'anomena "Seijin no hi" (成人の日). 
Aquesta festa és el segon dilluns del més de Gener i és quan els japonesos celebren la seva majoria d'edat ( aquí a Japó la majoria d'edat és als 20 anys ).
Fan una cerimònia al ajuntament de cada zona i tots els joves que han fet 20 anys entre el 1 d'Abril de l'any anterior i el 31 de Març d'aquest any estan convidats a assistir-hi.
Aquest dia veus a molts nois i noies pel carrer vestits amb kimono que venen de la cerimònia i molts cops també després celebren una festa amb els seus amics i familiars.







またあとで。